Duurzame keuze

Intelligent en duurzaam!

Bent u de hoge energiekost ook beu?

Vroeger stond men niet stil bij de energievraag van een zwembad. Stookolie, gas en elektriciteit waren goedkoop en schijnbaar onuitputtelijk.

Nu bepaalt niet alleen de olie-industrie, maar tevens de afhankelijkheid van onze buurlanden, wat vandaag de energieprijs is. U kan voortaan zelf instaan voor uw eigen energieproductie. Met ons verwarmingssysteeem geniet u vroeger én langer van uw zwembad. Zonder dat u voortdurend hoeft tussen te komen. Het systeem regelt zichzelf perfect.

Volgens een onafhankelijke energiestudie uitgevoerd voor Instituut Denayer, zijn de collectoren van Blozoen de meest energieefficiënte toepassing om grote zwempartijen met hernieuwbare energie te verwarmen (76% rendement).

De stand van de techniek staat op vandaag zover, dat ze reeds kan bogen op 30 jaar ervaring met vele referenties en prachtige cases en dus initiële twijfels rond rendement en duurzaamheid, al lang weerlegd heeft.

In deze zeer snel geëvolueerde sector van zwembadverwarming is nog niets ontwikkeld dat het rendement en de duurzaamheid van de zonnecollectoren van Blozoen kan evenaren. Blozoen produceert zijn systemen in België. Hoge kwaliteit met een lange levensduur is hierbij de norm. Ieder systeem wordt standaard geleverd met 10 jaar garantie. Zo bent u zeker dat uw investering jarenlang zal renderen.

Kan een zwembad puur met zonne-energie verwarmd worden? Ja, dat kan. Meer nog, het wordt een must!

Of het mag? Het wordt zelfs aangemoedigd: geen vergunning nodig, geen keuring vereist en geen administratieve rompslomp. Gewoon (laten) installeren en u kan genieten van de zon, zowel recreatief als financieel.

De absolute troef is evenwel de uitzonderlijk lage energiekost. Het kost u werkelijk zo goed als niets om uw zwembad op een aangename temperatuur te houden. Hierdoor kan u erop rekenen dat u in gemiddeld 5 jaar uw investering volledig heeft terugverdiend. Kortom, de meest duurzame keuze om uw zwembad te verwarmen.